المقادير :
4 x عدد ورق لورا
2 x معلقة كبيرة سمن
2 x عدد بصلة
2 x عدد فص ثوم
2 x كوب (240 مللى) مرق الدجاج (مرق لحمة مش دجاج)
1 x معلقة كبيرة ملح
1 x معلقة كبيرة فلفل اسود مطحون
¼ x كيلو بسلة
¼ x كيلو حباية جزر
¼ x كيلو بصل (صغير جدا)
¼ x كيلو بطاطس
الطريقة :
تغسل
الفخده و تكسر منها عضمة العكشة و تتبل بالملح و الفلفل و توضع فى صينية و
يضاف عليها السمن السايح و تغطي و توضع فى فرن متوسط الحرارة مع مراعاة
رشها بالسمن من قاع الصينية أولا بأول حتي تمام النضج
يقشر
البصل الصغير و يحمر فى ملعقة سمن قليلا ثم يضاف له كوب مرقة و ملعقة
صغيرة من الملح و نصف معلقة صغيرة من السكر و يغطي و يترك حتي تمام النضج
يحضر
الجزر و يقطع أصابع ثم يغلى بالماء غلوه واحده ثم يصفي ثم يوضع فى إناء
ويضاف له ملعقة زبد ومعلقة صغيرة من الملح ونصف معلقة سكر وكوب مرقة و يترك
علي نار هادئة حتى تمام النضج
تجهز البطاطس مثل الجزر على أن تغلي فى الماء ثم تصفي و تحمر فى السمن
تفصص البازلاء و تسوي سوتيه بالزبد على نار هادئة
توضع الفخدة فى طبق و يرص حولها الخضروات المطهية
يضاف
كوب مرقة الى السمن المتبقي فى الصينية مكان تسوية الفخدة و يغلي على
النار ثم يصفي و يصب جزء منه على الفخده و يقدم الباقي فى اناء خارجي الي
جانب الفخده.. وبالهنا والشفا
تحويل كودإخفاء محول الأكواد الإبتساماتإخفاء